1 Eki 2020

Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sn. Prof. Dr. Rona Aybay, Tele1 Televizyon Kanalında Değerlendirmelerde Bulundu

Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Rona Aybay, 30 Eylül 2020 tarihinde Tele1 televizyon kanalında Zeynel Lüle’nin sunduğu Gün Ortası programına konuk olmuştur. Bosna Hersek İnsan Hakları Mahkemesi’nin, Avrupa Konseyi’nce seçilmiş sekiz uluslararası yargıcından biri olarak 8 yıl süreyle görev yapmış olan hocamız, AİHM’in Dağlık Karabağ hakkında verdiği kararı değerlendirmiştir.

Sayın Prof. Dr. Rona Aybay, ilk defa bir devlet başvurusunda önlem kararı verilmiş olmasının bir ilk olduğunu belirtmiş; Ermenistan’ın Azerbaycan aleyhine önlem kararı alınması talebinin, Ermenistan’ın kendi aleyhinde de sonuçlar doğurduğunun altını çizmiştir.

İlgili programı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz: