12 Eyl 2022

Hukuk Kliniği Dersi Hakkında Önemli Duyuru

HUKUK KLİNİĞİ DERSLERİ

Cuma 13.45-16.30 Saatleri Arasında Duruşma Salonunda Yapılacaktır!

Prof. Dr. Gülsün A Aygörmez tarafından verilecek olan “Hukuk Kliniği Dersi” kapsamında hukukun her alanını ilgilendiren konularda öğrencilerin teoride edindikleri bilgileri uygulamaya dökebilme bu kapsamda da inisiyatif ele alabilme, bireysel olarak hukuki araştırmalarda bulunabilme, hukuki vakaları analiz ederek teorik bilgiyle birlikte hukuki değerlendirmelerde, muhakemede bulunabilme, bilimsel mütalaa, gerekçeli karar, esas hakkında savunma, esas hakkında savunma yazabilme, sunabilme gibi yeteneklerini geliştirilmeleri hedeflenmektedir.

Öğrenciler çalışmak istedikleri alanları araştırarak önerilerini dersten sorumlu öğretim üyesi ile istişare edecek ve dönem boyunca o konu hakkında çalışacaklardır. Prof. Dr. Aygörmez tarafından önerilen bazı alanlar ise şunlardır:

1. Trafik hukuku: Trafik hukuku (ceza/özel), trafikte mağdur hakları.
  2. Sağlık hukuku: Tıp hukuku (ceza/özel), hasta hakları.
  3. Bilişim ceza hukuku
  4. İfade özgürlüğünün sınırları: Şerefe karşı işlenen suçların önlenmesi; mağdur hakları.
  5. Özel hayatın korunması: Özel hayata karşı işlenen suçların önlenmesi; mağdur hakları.
  6. Kira hukuku: Kiracı hakları.
  7. Marka hukuku
  8. İş hukuku: İşçi hakları
  9. Muvazaalı işlemler: Muris muvazaası
  10. İdari sorumluluk: Kusurlu-Kusursuz sorumluluk