15 Mar 2024

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ, GEDİK HUKUK KULÜBÜ VE GEDİK SOSYAL SORUMLULUK KULÜPLERİNİN DÜZENLEDİĞİ “HUKUKSAL BOYUTUYLA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ SEMPOZYUMU” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, moderatörlüğünü Prof. Dr. Gülsevil Alpagut’un üstlendiği “Hukuksal Boyutuyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sempozyum kapsamında, Dr. Öğretim Üyesi Gözde Atasayan, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Devletin Pozitif Yükümlülüğü” konulu tebliği, Dr. Öğretim Üyesi Erdi Yetkin “Kadına Karşı Şiddetin Ceza Hukuku Bakımından Değerlendirilmesi: Durum Tespiti, Özellikli Sorunlar ve Geleceğe Bakış”, konulu tebliği, Dr. Öğretim Üyesi Cemile Turgut, “Kadının Evlilikle İmtihatı: Evlenme Yaşı ve Soyadı Meselesi” konulu tebliği ve Av. Dr. Murat Özveri “İş Hukuku ve Kadın” konulu tebliğini sundu. Değerli konuşmacılar tebliğleri kapsamında Emekçi Kadının hak iddiası, kadının hukuki statüsünü etkileyen düzenlemeler ve hak ihlalleri konularını titizlikle ele alarak, somut gerçekliği, hukuki düzenlemeleri ve sorunları ortaya koydular. Sempozyumun soru-cevap bölümünde ise olası çözüm önerileri katılımcılarla tartışıldı.

Değerli Hocalarımıza ve katılımcılara çok teşekkür ederiz.