15 Mar 2024

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİNİN, İSTANBUL BAROSU İLE BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ “AFET RİSKİNE KARŞI KENTSEL DİRENÇLİLİK: HUKUKİ DÜZENLEMELER UYGULAMALAR – SORUNLAR” BAŞLIKLI PANEL 9 MARTTA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin İstanbul Barosu ile birlikte düzenlediği “Afet Riskine Karşı Kentsel Dirençlilik: Hukuki Düzenlemeler – Uygulamalar -Sorunlar” başlıklı panel 9 Mart saat 14:00-17:30 arasında İstanbul Barosu konferans salonunda başarıyla gerçekleştirilmiştir. İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Korkut Kanadoğlu’nun, 1.oturum moderatörlüğünü ve İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Kutluhan Bozkurt’un “Dirençli Kent Bağlamında Uluslararası Hukuk ve Temel Haklar” başlıklı tebliğini sunduğu panelde, uygulamadaki sorunlara yönelik hukuksal çözümler önerilmiş ve afet riskine yönelik kenti koruyucu mevcut hukuksal düzenlemeler değerlendirilmiştir. Etkinliğin düzenlenmesinde ortak çalışma yürüttüğümüz İstanbul Barosu’na, değerli bilgi ve görüşlerini paylaşmaları nedeniyle tüm panelistlere ve katılımcılara teşekkür ederiz.