15 Ara 2020

“Temel Hakların Sınırlandırılması ve Türkiye’deki Yüksek Yargı İçtihatları” Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Merkezi ve Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ortak etkinliği olarak 12 Aralık 2020 tarihinde “Temel Hakların Sınırlandırılması ve Türkiye’deki Yüksek Yargı İçtihatları” konulu etkinlik Zoom üzerinden Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. İstanbul Gedik Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Sayın Doç. Dr. Gülsün Ayhan Aygörmez’in de moderatör olarak değerli katkılarını sunduğu etkinlikte, İstanbul Gedik Üniversitesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Elif Naz Çiftçi Türkiye’de temel hakların sınırlandırılması rejimine ve bu hususun Türkiye’deki yüksek yargı tarafından nasıl ele alındığına dair bir sunum gerçekleştirildi.

Sunum kapsamında Türkiye’deki sınırlandırma rejiminin 1961 Anayasası’ndan bugüne nasıl bir değişim gösterdiği aktarıldıktan sonra, Anayasa Mahkemesi içtihadı örnekleri üzerinden katılımcılar ile interaktif bir tartışma yürütüldü. Etkinliğin tartışma bölümünde COVID-19 salgının temel hakların sınırlandırılması rejimleri üzerindeki mevcut ve olası etkileri de tartışıldı.

Etkinlik kaydına aşağıdaki Zoom linki bilgileri üzerinden erişim sağlanabilmektedir:

Access Passcode: 6um0b+$?