30 Ara 2020

“Türkiye’de ve Dünyada Yenilenebilir Enerji” Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ders dışı etkinliği olarak 29 Aralık 2020 tarihinde “Türkiye’de ve Dünyada Yenilenebilir Enerji” konulu etkinlik Zoom üzerinden gerçekleştirildi. İstanbul Gedik Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Sayın Doç. Dr. Gülsün Ayhan Aygörmez’in de moderatör olduğu etkinlikte, University College London Sürdürülebilir Kaynaklar Enstitüsü Öğretim Görevlisi Metehan Çiftçi Türkiye ve dünyadaki diğer ülkelerdeki yenilenebilir enerji alanındaki düzenlemeleri ve güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Sunum kapsamında neden yenilenebilir enerjiye ihtiyaç duyulduğu, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki güncel durumu, gelecekte yenilenebilir enerjinin global ekonomi üzerindeki olası etkileri, yenilenebilir enerji konusundaki farkındalık ve katılım politikalarının nasıl uygulanması gerektiği gibi konular interaktif olarak tartışıldı.