20 Eyl 2022

2022- 2023 Yılı İİSBF Akademik Açılış Dersi Gerçekleştirildi

İİSBF Akademik Açılış Dersi 20 Eylül 2022 saat 14.00’da Değerli Hocamız Prof. Dr. Ali Tekin’in katılımıyla gerçekleşti.

“Değişen Dünyada Sosyal Bilimlerde Trendler” konulu akademik yılın ilk dersini işleyen Prof. Dr. Ali Tekin, “iklim değişikliği, nükleer savaş tehdidi, Rusya-Ukrayna savaşı, popülist otoriter rejimlerin yükselişi, ‘toplumsal sözleşmeleri’nin meşruiyet kaybı, yerelleşme, temel hak ve özgürlüklerdeki gerilemeler, kadın haklarına saldırılar, yabancı düşmanlığı, toplumsal mobilitenin azalması, hoşgörüsüzlüğün artması, gelir dağılımı adaletsizliği, sendikasızlaşma, e- ekonomi ve yeşil ekonomi” gibi günümüzün değişen dünyasındaki temel sorunlara değindi.

Antik Çağ ve Orta Çağ’daki bilimin birçok alanıyla ilgilenen ‘polimat’ düşünürlerden ve 18./19. yüzyılda sosyal bilimlerin farklı alanlarını entegre eden Karl Marx gibi düşünürlerden bahseden Prof. Dr. Ali Tekin, artık günümüzde aşırı işbölümüne dayalı dar bakışlı anlayıştan ziyade interdisipliner, eklektik düşünme anlayışının eğitim kurumlarında benimsenmeye başlandığını, 19. yüzyıldaki gibi multidisipliner, interaktif, analitik düşünme odaklı bir eğitim ekolüne geçme döneminde olunduğunu ifade etti.

21. Yüzyılda gerçek bilginin post-truth (gerçek-ötesi) olgusuna nasıl evrildiğini anlatan Prof. Dr. Ali Tekin, derse katılan akademisyenler ve farklı bölümlerde okuyan öğrenciler ile karşılıklı örnekler ve fikir alışverişleriyle disiplinlerarasılığın önemini vurguladı.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?