29 Kas 2023

KAGİMER MÜDÜRÜ DR. ÖĞR ÜYESİ AYŞİN ŞİŞMAN “25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ PANELİ”NE KATILDI

Üniversitemiz Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman Uşak Kadın Araştırmaları Derneği’nin daveti üzerine Uşak Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli’ne katıldı.  Uşak Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner’in açış konuşması ile başlayan panelin başkanlığını aynı zamanda dernek başkanı olan Doç. Dr. Ayşe Özdemir’in yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman,  “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Ekonomik Güçlenme” başlıklı sunumunda KAGİMER olarak son iki yıldır yürüttükleri “Kadınlara Dijital Girişimcilik Eğitimleri” ile şiddet konusunda ilk sıralarda yer alan Pendik, Kartal ve Maltepe gibi ilçelerde kadınların ekonomik güçlenmesinin şiddetin ilk nedenlerinden olan yoksulluğun giderilmesine olan rolünden bahsetti.  Diğer konuşmacılar; Dr. Öğr. Üyesi Roza Süleymanoğlu, “Kırılgan Denge: Şiddetin Kökleri ve Toplumsal Cinsiyetin Rolü”, Uşak Barosundan Avukat Şahver Akkışla “Cumhuriyet’in 100. Yılında Kadın Hakları”; Uşak Emniyet Müdürlüğü de “ Kades Uygulaması” başlıklı konuşmalarını yaptı. Program Uşak STK ve kuruluşlarından temsilcilerin ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.