13 May 2024

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ, “Görsel Kültür, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Kaligrafi Ders Dışı Etkinlik Gezisi”

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ, MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak Öğrencilerimizi 14.Mayis.2024 Salı Günü; İstanbul Arkeoloji Müzesi, Tarihi yarımada ve Sultanahmet Meydanı, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi, Caferağa Medresesi’ne ve İBB Art-İstanbul FESHANE’ ye, TATE Galeri’nin “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde…” Sergisine ve Prof. Dr. Emin BARIN Hat Sanatı; “Ne senden Rükû, Ne benden Kıyam” Sergisine götürüyoruz.

3 ayrı ders öğrencilerini birleştirilerek, Bölüm “Görsel Kültür, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Kaligrafi Ders Dışı Etkinlik Gezisi” Bölüm Öğretim Üyelerinin eşliğinde önemli bir tamamlayıcı eğitim gezisi olma niteliği taşıyor.

ÖNEMLİ NOT:
GEZİYE KATILACAK DERSLER ve ÖĞRENCİLERİMİZ:
GİT 118 Görsel Kültür,
GİT 120 Dijital Tasarım,

GİT 214 İllüstrasyon (Dersi Öğrencilerimiz ile saat: 14:00’de Eminönü, İBB Eminönü –  Silahtarağa    T5 (İSTANBUL Tramvayı) durağında buluşacağız. -Sabah şartlarınız ve yoklama durumunuz uygun ve gelmek isterseniz saat:10:00’da Genel Buluşma Noktasına da gelebilirsiniz. )

Genel Buluşma Noktası; Gülhane Parkı Girişi.
Saat: 10:00, Gülhane Parkı Giriş Kapısı/Önü-Sultanahmet/ İSTANBUL
YOL TARİFİ ve ULAŞIM:
GÜLHANE PARKI için yol tarifi ve en kolay ulaşım;  KARTAL-KADIKÖY Metrosu ile AYRILIKÇEŞMESİ’ nden   YENİKAPI -HALKALI Yönünde MARMARAY’a binilerek, SİRKECİ’de i GÜLHANE PARKI Çıkışından inilmek suretiyle GÜLHANE PARKI’na (Alay Köşkü Caddesi ve Ahmet Hamdi TANPINAR Kütüphanesine çok kolay ulaşılabilir…
GİT 214 İllüstrasyon Dersi Öğrencilerimiz ile saat: 14:00’de Eminönü, İBB Eminönü –  Silahtarağa    T5 (İSTANBUL Tramvayı) durağında buluşacağız.
-Sabah şartlarınız ve yoklama durumunuz uygun ve gelmek isterseniz saat:10:00’da  Genel Buluşma Noktası’na da gelebilirsiniz.
-GİT 214 İllüstrasyon dersi öğrencilerimizin sorumlu olduğu saat: 14:00’dür. Yetişemeyenler, Eminönü, İBB Eminönü –  Silahtarağa    T5 (İSTANBUL Tramvayı) binerek 5 durak sonraki; Art-İSTANBUL FESHANE Durağında inerek FESHANE dış kapısında Dr.Öğr. Üyesi Emel BİROL hocamızı ya da Sınıf Temsilcileri’nde varsa beni de arayabilirler. (İzin verdiyse Dr.Öğr. Üyesi Ayşin ŞİŞMAN’ı da arayabilirler.)
-Şartları ve ilan edilen dersler dışında GİT Bölümü öğrencisi olan, ders çakışması olmayan öğrencilerimiz de isterlerse Saat: 10:00’da Genel Buluşma Noktasına gelebilir, katılabilirler.
Eminönü’nden başlayan hat Haliç’in batı kıyısı boyunca Silahtarağa’ya kadar devam eder
GÜLHANE PARKI ve  Art-İSTANBUL FESHANE İÇİN ULAŞIM ÖNERİLERİ:
-Kadıköy-Eminönü Şehir Hatları ya da TURYAP Motorları ile Eminönü, Sultanahmet, Gülhane Parkı yönüne 5-7 dk.’lık yürüme mesafesinde.
-Eminönü’den binilerek Gülhane’de inilen; Eminönü dahil 3. Durak Gülhane’dir.  T1 (Kabataş – Bağcılar) Tramvay Hattıİstanbul‘da yer alan tramvay hatlarından birisidir.