29 Ara 2023

GÖRSEL İLETIŞIM TASARIMI BÖLÜMÜ, GRAFİK TASARIMCILAR MESLEK KURULUŞU ‘NUN “42. TASARIM SERGİSİ” NE EĞITIM GEZISI DÜZENLEDI…

26.ARALIK.2023 Salı günü, İSTANBUL Gedik Üniversitesi’nden otobüslerle hareket ile T.C. MARMARA Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Acıbadem Kampüsü’ne gidilerek giriş katı ve sergi salonundaki Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ‘nun 42. Tasarım Sergisi gezildi. Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ruhcan AKİL, Dr. Öğr. Üyesi Emel BİROL ve Arş. Gör. Kusay TATLI’nın eşlik ettiği “Ders Dışı Etkinlik” çok başarılı ve verimli geçti.  Öğrencilerimize uygulamalı örnekler üzerinden yapılan açıklamalar ve eğitim kurumunun Grafik Tasarımı, Baskı Atölyesi, Resim Bölümü ve Tekstil Bölümü katları, derslik ve atölyeleri de gezdirildi.

Bikem ÖZSUNAY Vakfı Öğrenci Projesi Özel Ödülü, Emin BARIN Özel Ödülü, İhap HULUSİ Afiş Özel Ödülü, Sait MADEN Tipografi Özel Ödülü, TÜYAP Kitap Kapağı Özel Ödülü, Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Özel Ödülü Kategorilerindeki uygulamalı işler (Afiş, Katalog, Gazete, Dergi, Antetli Kağıt, Kitap Kapağı, Broşür, Ambalaj Tasarımı vb.) üzerinde incelemelerde bulunan öğrencilerimize güncel sektör ve iş ortamında üretilen ve baskısı gerçekleşmiş işler hakkında bilgi verildi. Baskı Atölyesi; Öğretim Üyesi Prof. Sema ILGAZ TEMEL hocamızın ve Resim Bölümü Başkanı Doç. Devabil KARA hocamızın bizlere ve öğrencilerimize gösterdiği samimi  ilgi ve yaklaşım için teşekkür ederiz.