28 May 2024

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Danışma Kurulu Üyesi Yağız Yakın İle Ders Dışı Etkinlik Gerçekleştirdi

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, danışma kurulu üyesi Y. İçmimar-Mimar Yağız Yakın İle 23 Mayıs tarihinde “Tasarım Analojisi” konulu çevrimiçi ders dışı etkinlik gerçekleştirdi.
Yağız Yakın Yeditepe Üniversitesi’nde İç mimarlık Lisans eğitimini ve ardından Haliç Üniversitesinde İç mimarlık Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2019 senesinde ABD’de yerleşmesi ile Boston Architectural College’de Mimarlık Lisans eğitimi ve arkasından George Washington Üniversitesinde Mimarlık Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde 2012-2020 seneleri arasında ders verdi. 2023 yılından itibaren Boston Architectural College’de ders vermektedir. 2019 senesinde ABD yerleşti, bireysel ve ID Design International firma bünyesinde mimarlık ve içmimarlık projelerinde tasarımcı mimar-içmimar olarak çalışmaktadır.