3 Nis 2024

İGÜN, MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ, GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ, BÖLÜM “DANIŞMA KURULU” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

Akreditasyon süreci kapsamında, akreditasyon, strateji ve kalite başlıklarının iyileştirilmesi için; MTF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Zafer AKDEMİR hocamızın da katılımı ile gerek farklı üniversite ve bölümlerden öğretim üyelerinin, gerekse de sektör-reklam şirketlerinden yönetici ve ajans başkanlarının, mezun ve aktif öğrencilerimiz ile 02.04.2024 tarihinde, saat 14:30’da Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Bölüm “Danışma Kurulu” Toplantısı Gerçekleşti.

Gündem maddeleri ve başlıklar üzerinden öneri ve deneyimler paylaşıldı, konuşuldu, notlar alındı. Farlı ve çok kültürlü, disiplinlerarası bir buluşma, toplantı kimliği altında gerçekleştirilmiş oldu. Görüş, öneri ve deneyimleri ile katkı sunan, toplantıya katılan Danışma Kurulu üyelerimize teşekkür ederiz.

Gündem Maddeleri;

• Görsel İletişim Tasarımı Bölümü hakkında, (geçmiş ve gelecek…)
  • Eğitimde Kalite ve nitelik hakkında,
  • Akademik etkileşim ve iletişim, yardımlaşma, ortak etkinlik önerileri, Üniversite, sektör iş birliği ve etkileşimi,
  • Resmi ve resmi olmayan öğrenci stajı konusu,
  • Dış paydaşlarla iletişim ve öneriler,
  • Sözleşme, antlaşma vb. Kurumlararası protokoller, staj anlaşmaları hk.
  • Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerine öğrenci alımında sınav türü tercihleri hk.
  • Öneri ve dilekler, (Doğal olarak toplantıda da ek gündem önerisi önerebilirsiniz.)

Danışma Kurulu Üyeleri;

• Prof. Dr. Mehmet Zafer AKDEMİR (Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı)
  • Prof. Hayriye KOÇ BAŞARA (MTF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğr. Üyesi)
  • Prof. Dr. Simber Rana ATAY (Dokuz Eylül Üniversitesi, GSF Fotoğraf Bölümü Dalı Başkan V.)
  • Prof. Namık Kemal SARIKAVAK (Hacettepe Üniversitesi, GSF, Grafik Bölümü Öğr. Üyesi)
  • Ender MERTER – İlancılık Reklam Ajansı (Grafik Tasarımcı, Ajans Sahibi, Müzeci)
  • Dr. Öğr.Üyesi Ruhcan AKİL (Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı)
  • Sektör Temsilcisi Engin KURT (TOYO Matbaa Mürekkepleri Satış Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi)
  • Kardelen KARAHAN (MTF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2.Sınıf Öğrencisi)
  • Kemal SALMANOĞLU (MTF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Mezun Öğrenci)

Gerçekleşen Bölüm Danışma Kurulu toplantı kaydına ulaşmak için tıklayınız.