14 Ağu 2024

Mimarlık Bölümü Tasarım Stüdyosu I-II-III-IV-V Yaz Okulu Final Jürisi İstenenler

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ
MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ
MİMARLIK BÖLÜMÜ 2023-2024 YAZ DÖNEMİ
TASARIM STÜDYOSU I-II-III-IV-V

FİNAL JURİ TESLİMİ

Aşağıda verilen istenenlere dair detaylı bilgi için Mimarlık Bölümü web sayfasındaki ‘Tasarım Stüdyosu Süreçleri’ sekmesindeki ‘Mimari Proje İfade Teknikleri’ sunum dosyasını inceleyiniz.

Çalışmasını teslim eden öğrenci projesinin başlangıcından sonuçlanmasına kadarki bütün süreçlerde bilimsel ahlak ve geleneklere aykırı düşecek bir yardıma başvurmaksızın hazırlandığını belirtir ve onuru ile kabul eder.

Teslimler, 19.08.24 Pazartesi günü B Blok 6. katta 14:00-16:00 saatleri arasında yapılacaktır. (TS I ve II. Projelerin el çizimi paftaları sisteme yüklenmek üzere teslimden önce fotoğraflanmalıdır.)

Aşağıda listelenen teslim edilen tüm dosyalar öğrenci tarafından, WinRar programı ile toplu olarak tek bir .rar dosyası halinde 19.08.24 Pazartesi saat 23:59’a kadar uzaktan eğitim sistemine (LMS) yüklenecektir. Maket fotoğrafı 20.08.24 Salı günü uzaktan eğitim sistemine gün içinde yüklenmelidir. Tüm teslim edilen paftaları ve maket çalışmasını içeren A3 dosya, spiral veya sırtlık takılmış, kapak sayfasında gerekli bilgiler yazılmış olarak, jüri günü grup yürütücüsüne teslim edilecektir. Maket jüri günü getirilecek olup yukarıda belirtilen biçimde dijital sisteme ve A3 dosyaya görselleri yerleştirilmelidir

FİNAL JÜRİ :

Final jürileri, ilgili gruplar ile yüz yüze 20.08.2024 Salı günü, saat 09:30’dan itibaren yapılacaktır.

ÖNEMLİ HATIRLATMA:

  • TASARIM STÜDYOSU I ve II DERSİ PROJE TESLİM PAFTALARI EL ÇİZİMİ (KURŞUN  KALEM) OLMALIDIR.

ÖĞRENCİLERDEN İSTENENLER :

Eksik teslim edilen projeler jüri değerlendirilmesine alınmayacaktır.

MİM 201-202-301-302-401 :

  • Tasarım Paftası: Çalışmanın ana fikirlerinin oluşum sürecini ve oluşturulan senaryoyu içeren tüm bilgilerin özetlendiği pafta çalışması. (diyagramlar, vaziyet planı, planlar, kesitler, görünüşler, üçüncü boyut çalışmaları, TS I için sürdürülebilirlik konusunun ele alınışı, proje alanı bilgileri, vb.)
  • Mimari Rapor: Çalışmanın sorunları ve çözümleri iyi ifade edilmelidir. Çizimlere atıf yapılmalı, krokilerle desteklenmelidir. Tasarım alanındaki tüm kütle ve mekânların ayrı ayrı ve toplam m2’leri belirtilmeli, tüm yapılaşma alanının m2’si hesaplanmalıdır.
  • İhtiyaç Programı, m2 çalışmaları hesaplamaları, tipoloji çalışmaları
  • 1/1000, 1/500 ve 1/200 Ölçekli Vaziyet Planı, Kesit ve Siluetler
  • 1/200 ve 1/100 ölçekli Kat Planları, Kesitler (en az iki adet), Görünüşler:
    • Kat planları: tasarımı yapılan kütlelerin yakın çevresi ve birbirleri arasındaki ilişkiyi gösterecek şekilde çizilmiş olarak
    • Kesit ve görünüşler: 3 Boyutlu modelleme programları ile alınan görünüşler kabul edilmeyecektir.
  • 1/20 Ölçekli Sistem Kesiti: Çıktı 1/50 olarak alınabilir (Sistem detayı plan-kesit-görünüş olarak düzenlenir, ancak grup yürütücüsü kararı ile sadece kesit olarak da teslim edilebilir.
  • 1/1000, 1/500, 1/200 veya 1/100 Ölçekli Maket Çalışmaları: Vaziyet planı ve çevresini gösterecek içeriğe sahip kütleyi ifade edecek maketler.
    • -Tasarım Stüdyosu I için 1/200 ölçekli yakın çevre ile maket çalışmaları ve 1/100 ölçekli detaylı kütle maketi (arazi ve kütle maketleri elde yapılmalıdır.)
    • -Tasarım Stüdyosu II için 1/500 ölçekli yakın çevre ile maket çalışmaları ve 1/200 ölçekli seçilen bir kütle ya da bir kütlenin belirlenen parçasının maketi.
    • -Tasarım Stüdyosu III için 1/500 ölçekli yakın çevre ile maket çalışmaları ve 1/200 ölçekli seçilen bir kütle ya da bir kütlenin belirlenen parçasının maketi.
    • -Tasarım Stüdyosu IV için 1/500 veya 1/1000 ölçekli yakın çevre ile maket çalışmaları ve 1/200 ölçekli seçilen bir kütle ya da bir kütlenin belirlenen parçasının maketi.
    • -Tasarım Stüdyosu V için 1/500 veya 1/1000 ölçekli yakın çevre ile maket çalışmaları ve 1/200 ölçekli seçilen bir kütle ya da bir kütlenin belirlenen parçasının maketi.
  • Projeyi İfade Edecek Serbest Anlatım Teknikleri: Diyagram çalışmaları, sistem kesitleri, krokiler, malzeme analizleri, vb her türlü teknikte anlatımlar.
  • Perspektif ve Modelleme Çalışmaları:

Öğrenci, istenenlerin yanında, grup hocasının talebi ile tasarımını / fikrini ifade edecek şekilde ek çalışmalar sunabilir (perspektif, maket vb).

NOT 1: Paftalar A1 Boyutunda 8 adetten fazla olmayacaktır.
NOT 2: Pafta düzenlerinde okul amblemi, proje konusu, numara, isim, tarih, Öğr. Üyesi veya Öğr. Gör. isimleri gibi bilgilerinin verilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

Pafta Düzeninde alttan 7 cm boşluk bırakılarak Okul, Fakülte, Yürütücü, Öğrenci bilgileri, Pafta sırası, konu ve çalışma alanı gibi bilgiler verilecektir. Tasarımı öğrenciye ait olacaktır. Yatay kullanımda alttan 4 cm boşluk bırakılacaktır.

Aday Bilgi
💬 Bilgi almak istiyorum.
Gedik Üniversitesi
Merhabalar 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?