2 Eki 2023

DANIŞMANLIĞINI DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBAY BURÇİN GÜMÜŞ’ÜN YAPTIĞI “INOVASYON YÖNETİMİ PERSPEKTİFİNDE AKILLI TOPLUM İNŞASI” BAŞLIKLI PROJE TÜBİTAK 2209-A KAPSAMINDA DESTEK ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR

TÜBITAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BIDEB) tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 1. dönem kapsamında “İnovasyon Yönetimi Perspektifinde Akıllı Toplum İnşası – Bibliyometrik Analiz” başlıklı proje destek almaya hak kazanmıştır.

Araştırmanın hedefleri, literatürde çok yeni olan akıllı toplum ve inovasyon yönetimi kavramlarının önemini vurgulamak ve bu kavramlar arasındaki ilişkiyi açıklamak, akademik literatürdeki akıllı toplum ya da Toplum 5.0 olarak da isimlendirilen kavramın inovasyon yönetimiyle birlikte olan çalışmaları sistematik olarak incelemek, bibliyometrik analiz yöntemini kullanarak, akıllı toplum ve inovasyon yönetimi alanındaki yayınların kaynaklarını, yazarlarını, ülkeleri ve temalarını belirlemek ve böylece hangi ülkelerin bu konuya odaklandığını belirlemek, akıllı toplum ve inovasyon yönetimi konularında gelecekteki araştırma eğilimleri ve yönelimlerine ışık tutmak ve daha geniş çaplı yayınların yapılmasına zemin hazırlamak, akıllı toplumun inşasını inovasyon ve yönetim perspektifinden analiz ederek elde edilen sonuçları politika yapıcılar, karar vericiler, akademisyenler ve ilgili paydaşlara aktararak bilinç ve farkındalık oluşturmaktır.