2 Eki 2023

DANIŞMANLIĞINI DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBAY BURÇİN GÜMÜŞ’ÜN YAPTIĞI “TÜRKİYE’DE DİJİTAL DÖNÜŞÜM STRATEJİLERİNİN ŞİRKET PERFORMANSINA ETKİSİ: ANALİZ ve ÖNERİLER” BAŞLIKLI PROJE TÜBİTAK 2209-A KAPSAMINDA DESTEK ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR

TÜBITAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BIDEB) tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 1. dönem kapsamında ” Türkiye’de Dijital Dönüşüm Stratejilerinin Şirket Performansına Etkisi: Analiz ve Öneriler ” başlıklı proje destek almaya hak kazanmıştır.

Bu araştırmanın özgünlüğü, Türkiye’deki şirketlerin dijital dönüşüm stratejilerinin performanslarına olan etkisini analiz etmek için kapsamlı bir çalışma yapacak olmasıdır. Araştırma, Türkiye’deki dijital dönüşüm sürecindeki şirketlerin stratejileri ve performansları arasındaki ilişkiyi anlamaya yönelik bir yaklaşım benimseyecektir. Ayrıca, bu araştırma öneriler sunarak şirketlerin dijital dönüşüm stratejilerinin daha verimli bir şekilde uygulanmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu nedenle, Türkiye’de işletme yönetimi alanında dijital dönüşüm stratejileri ve şirket performansı konusunda literatüre katkı sağlayacak ve Türk şirketlerine yönelik öneriler sunulacaktır. Bu öneriler arasında, şirketlerin dijital dönüşüm stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanmasında çalışanların da dahil edilmesi, dijital yeteneklerin ve altyapının geliştirilmesi, iş süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve müşteri deneyimi odaklı stratejilerin uygulanması gibi konular yer almaktadır.