28 Mar 2024

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK 2209-A VE TÜBİTAK 2209-B KAPSAMINDA KABUL EDİLEN TOPLAMDA 53 PROJESİYLE VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA TÜRKİYE 3.SÜ OLDU.

İstanbul Gedik Üniversitesi, Türkiye’nin en fazla akademisyen ve öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumları arasında öncü konumuyla, TÜBİTAK 2209-A ve TÜBİTAK 2209-B kapsamında kabul edilen toplamda 53 projesiyle Vakıf Üniversiteleri arasında Türkiye 3.sü oldu.

Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi tebrik ediyoruz.

Büyük bir memnuniyetle duyuruyoruz ki, İstanbul Gedik Üniversitesi olarak Tubitak 2209-A ve 2209-B projelerine yoğun bir katılım gösterdik. 1. dönemde 79 ve 2. dönemde 53 adet projemiz kabul edilmiştir.

Bu başarı, üniversitemizin araştırma ve bilimsel çalışmalara olan bağlılığını ve nitelikli projeler üretme konusundaki kararlılığını yansıtmaktadır. Kabul edilen projelerin akademik ve bilimsel alanlara katkı sağlaması ve ülkemizin araştırma potansiyelini arttırması umuduyla, projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesini dileriz.

Projelerimizin kabul edilmesinde emeği geçen tüm araştırmacılarımıza teşekkür eder, çalışmalarının devamını dileriz.