24 Kas 2020

1. ARA SINAV HAKKINDA

Sevgili Öğrenciler;

Sınava başlamadan önce, İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencisi olarak, sistem üzerinde yayınlanan “2020 – 2021 Eğitim – Öğretim Yılı Vize Sınavı Uygulaması” isimli, sınav ile ilgili usulleri okumuş ve kabul etmiş sayılacaksınız.

1.ara sınavınız uzaktan eğitim sistemi (https://ue.gedik.edu.tr/Account/LoginBefore) üzerinden uygulanacaktır ve sınav öncesinde size gönderilen Zoom linkini kullanarak kameranızı açmanız gerekmektedir.

Seviye 1 (Oak Sınıfı) için: Sınavınız 25.11.2020 saat: 13:00’dan saat: 15:30’a kadar sistemde açık bulunacaktır.

Seviye 2 (Maple Sınıfı) için: Sınavınız 25.11.2020 saat: 10:00’dan saat: 12:30’a kadar sistemde açık bulunacaktır.

Sınav süreniz 120 dakikadır.

Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için sınav saatinden 10 dakika önce hazır bulununuz.

1.ara sınav formatı aşağıdaki gibidir.

SEVİYE 2- MAPLE SINIFI İÇİN

GRAMMAR VOCABULARY READING WRITING TOTAL

30 soru

20puan

20 soru

3 okuma parçası

20 puan

(15- 20 cümle)

puan

SEVİYE 1- OAK SINIFI İÇİN

GRAMMAR VOCABULARY READING WRITING TOTAL

30 soru

20puan

20 soru

3 okuma parçası

20 puan

(15- 20 cümle)

puan

Sınavda sorular arası geçiş bulunmamaktadır. Yaptığınız ya da boş bıraktığınız soruya geri dönülememektedir. Yanlışlar doğruları götürmeyeceğinden soruları boş bırakmamanız önerilir.

Sınav soruları, soru bankasından her öğrenciye farklı gelecek şekilde ve aynı zorluk seviyesinde rastgele seçilmektedir.

Writing bölümünde paragraf yazarken kendi cümlelerinizi kullanmak zorundasınız. Başka bir yerden aldığınız cümleler intihal olarak sayılacaktır.

Sınava en fazla 2 kere erişim hakkınız olacaktır. 2. giriş hakkınız ilk girişinizde problemle karşılaşmanız durumunuzda verilmiştir. İlk girişte herhangi bir sorun yaşamadıysanız lütfen 2. kez girmeye çalışmayın.

Eğer sınav esnasında arka planda ya da uzantıda herhangi bir çeviri aracı kullanırsanız sınav sorularını görmekte sorun yaşayabilirsiniz. Sınavınıza başlamadan önce lütfen uzantılarınızda çeviri aracı olmamasına dikkat edin. Sayfayı çevir gibi bir yazı görürseniz çevirmemeniz gerekmektedir. Çünkü sınavınız İngilizce ve İngilizce cümleleri Türkçe görmeniz soruyu yanlış yapmanıza neden olur ve hatta sistemde bazı soruları görmenizi bile engeller.

SINAV GÜVENLİK AMACIYLA KAYIT EDİLMEKTEDİR. GÜVENLİK AMACIYLA GÖRÜNTÜ VE SES KAYDININ ALINMASINI KABUL ETMEYEN ÖĞRENCİNİN SINAV SORULARINI CEVAPLAMADAN, SINAVI TERK ETMESİ ve DERSİN ÖĞRETİM ÜYESİNE BİLGİ VERMESİ ZORUNLUDUR.

Sınav esnasında gerçekleştireceğiniz tüm işlemler kayıt altına alınacaktır.

Sınava yüz yüze girmek isteyen öğrencinin sınav öncesinde danışmanını bilgilendirmesi gerekmektedir.

Sınav esnasında ya da sonrasında teknik veya sistemsel problem yaşarsanız [email protected] mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

1. ARA SINAV İÇİN TAKİP EDİLECEK ADIMLAR

1. Uzaktan eğitim sisteminden size gönderilen Zoom bağlantısını açın.
  2. Öğretmeniniz kimliğinizi görmek isteyebilir. Bu yüzden; yanınızda bulundurun.
  3. Sınav saatinizi beklerken sınav kurallarını tekrar okuyun.
  4. Sınava başlamak için, açıklamaları okuyup sayfanın altındaki “Onaylıyorum” seçeneğini işaretlemeniz ve “sınava başla” butonuna tıklamanız gerekmektedir.
  5. Sınavınızı vaktinden önce bitirirseniz, zoom chat kısmında sınavı bitirdiğinizi belirtmelisin. Sonrasında Zoom üzerinde kırmızı renkli “Ayrıl” butonuna tıklayarak çıkabilirsiniz.
  6. Öğretmeniniz “Sınavınız bitti” dediğinde, Zoom üzerinde kırmızı renkli “Ayrıl” butonuna tıklayarak çıkmanız gerekmektedir.

SINAV KURALLARI:

Öğrenci, sınava girerek aşağıdaki hususları kabul ettiğine dair beyanda bulunur:

1. Seçili dersinize ait sınava başladıktan sonra aktif oturumunuz içinde normal sınav akış işlemleri (soruyu görme, sonraki soruya geçme) dışında herhangi bir işlem (tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma vb.) yapılması anormal aktiviteolarak değerlendirilecektir. Sistem anormal aktivite sayısının arttığını gördüğünde panel üzerinden uyarı verip dersinize ait sınavı sonlandırabilecektir. Bu nedenle sayfada sadece soru paneli üzerindeki butonları tıklayarak sınavınızı tamamlayınız.
  2. Sınav başlattığınızda ekranınız ‘’tam ekran’’ moduna geçecektir. Sınav esnasından ‘’tam ekran’’ modundan çıkmanız durumunda sınav oturumunuz sonlandırılacaktır.
  3. Etik ihlalde bulunduğu belirlenen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  4. Sınav başlamadan önce ve sınav süresince öğrenci kimliğini yanında bulunduracağını
  5. Sınav süresi boyunca mikrofon ve kamerasının açık olacağını
  6. Sınav süresi boyunca sınav gözetmeni tarafından online olarak gözetleneceğinin
  7. Sınav süresince odadan çıkmayacağını ve odada yalnız olacağını
  8. Sınav süresince yukarıdaki maddelerde belirtilen teknolojik ekipmanların dışında herhangi bir teknolojik ekipman kullanmayacağını.

Başarılar dileriz.